Een drijvend Schiphol is voorgesteld

Nu Schiphol voor steeds grotere uitdagingen staat in verband met geluidsoverlast en veiligheidsrisico’s, hebben Dr. Ir. Rutger De Graaf-van Dinther en Dr. Roland Goetgeluk een radicale oplossing voorgesteld: een drijvende luchthaven in de Noordzee.

Dit innovatieve idee biedt ongekende mogelijkheden, niet alleen voor de huidige, maar ook voor toekomstige generaties. Door de luchthaven uit de buurt van woongebieden te plaatsen, kunnen de geluidsoverlast en de kans op ongelukken aanzienlijk worden verminderd. Maar daar houden de voordelen niet op. De flexibiliteit om verder te verplaatsen, zich aan te passen aan de stijgende zeespiegel en de mogelijkheid om andere functies toe te voegen, zoals kunstmatige riffen, energieopslag en logistiek, maken dit idee tot een klimaatadaptieve oplossing.

De overlast van het nationale vliegveld is inmiddels zo groot dat de tijd rijp is voor een drijvend vliegveld in de Noordzee, vindt grafisch ontwerper Erik Terlouw. Dit is het vierde en laatste deel in de serie over innovatieve vervoersideeën: Schiphol in zee.

Dit is het soort gedurfd en creatief denken dat we nodig hebben om de uitdagingen van deze tijd aan te pakken. Nederland heeft altijd voorop gelopen op het gebied van waterbeheer, en dit voorstel voor een drijvende luchthaven zet ons internationaal op de kaart als water- en innovatief land.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie over dit spannende voorstel:

https://stadszaken.nl/artikel/1591/drijvend-schiphol-goed-voor-iedereen

https://www.deingenieur.nl/artikel/een-drijvende-luchthaven-in-zee

You may also like

We use cookies to provide the services and features offered on our website, and to improve our user experience.

Learn More